(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Zapečený Pangas
Potřebné ingredience
Pro 2 osoby:
2 filety Pangase
1 bílá paprika
2 rajčata
1 zakysaná smetana
2 velké stroužky česneku
hrst pažitky
trochu soli,pepře
grilovací koření
máslo
pár kapek oleje
Postup přípravy
Do zapékací mísy dle počtu porcí rozvrstvíme nakrájenou papriku na proužky, rajčata na plátky. Na to pod každý filet pláteček másla, na máslo z obou stran grilovacím kořením posypaný pangas (já použila Country grilovací koření a již nesolila, neboť osahuje soli až až), z vrchu pokapeme oblíbeným olejem a dáme na cca 200-220 st.C zapéct přibližně na 35-45 minut.
Smícháme zakysačku s prolisovaným česnekem a nasekanou pažitkou, ochutíme solí a pepřem dle chuti.
Po zhruba 45 minutách (těsně než je pangas propečený) každý filet poklademe bohatě zakysačkou a dáme zpátky ještě na asi 10 minut zapéct. Podáváme s bramborami pokapanými máslíčkem.
Pangas je ryba téměř bez chuti,bez zápachu, takže fantazii a chuti se meze nekladou. Je to vynikající mňamka i pro ty, co ryby nemusí nebo dokonce nejedí!!!
Když místo másla podlijeme kapkou vody a zakysačku použijeme LIGHT, je to prima dietní oběd třeba do práce, když nemáte možnost se dietně stravovat ve vaší kantýně :-) Navíc to máte téměř bez práce do hodiny hotové !!!
Smícháme zakysačku s prolisovaným česnekem a nasekanou pažitkou, ochutíme solí a pepřem dle chuti.
Po zhruba 45 minutách (těsně než je pangas propečený) každý filet poklademe bohatě zakysačkou a dáme zpátky ještě na asi 10 minut zapéct. Podáváme s bramborami pokapanými máslíčkem.
Pangas je ryba téměř bez chuti,bez zápachu, takže fantazii a chuti se meze nekladou. Je to vynikající mňamka i pro ty, co ryby nemusí nebo dokonce nejedí!!!
Když místo másla podlijeme kapkou vody a zakysačku použijeme LIGHT, je to prima dietní oběd třeba do práce, když nemáte možnost se dietně stravovat ve vaší kantýně :-) Navíc to máte téměř bez práce do hodiny hotové !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé